lauantai 19. maaliskuuta 2011

Värikäs merirosvohattu

Teimme lapsen kanssa juhlijoille aimo läjän merirosvohattuja. Aika monella olikin omat rekvisiitat mukana, joten meillä on hattuja varastossa vielä moniin leikkeihin...

Merirosvohattu

Tein hatun kaavan A4-kokoisesta kopiopaperista. Taita paperi vaakasuuntaan kahtia ja piirrä hatun puolikas. Reunassa leveys 4 cm, korkeimmalla kohdalla keskellä n. 12 cm. Piirrä haluamasi muoto ja leikkaa. Avaa kaava ja tarkista, että muoto ja koko ovat sopivat.

Piirrä kaavan avulla hattuja värikkäille kartongeille ja leikkaa irti.

Piirrä pääkallokaava ja leikkaa niitä sopiva määrä eri värisistä papereista. Piirrä kallon yksityiskohdat hopea- tai kultatussilla. Leikkaa sääriluita kaksinkertainen määrä.

Liimaa kallot ja luut hattuun. (Lapsi jaksoi liimailla itse kaikki kallot, sääriluiden kohdalla mielenkiinto hiipui.)

Leikkaa 4 cm leveää suikaletta hatun takakappaleeksi (pituus 30-40 cm, riippuen pään koosta) ja kiinnitä yhdestä reunasta niitillä. Niitin tulee olla "väärinpäin" eli siisti puoli sisäpuolella, jotta niitin päät eivät jää kiinni hiuksiin.

Sovita sankarin päähän ja yhdistä suikale ja hattu jälleen niitillä. Lasten päät ovat niin eri kokoisia, että sovitus kannattaa tehdä kaikille erikseen. Siisti suikale halutessasi oikeaan pituuteen.

Olen samaan tyyliin valmistanut myös kruunuja ja sammakkoprinssihattuja.

1 kommentti:

Annette Asikainen kirjoitti...

Kiitos! Hyvä vinkki päiväkodin vappunaamiaisiin :)