tiistai 15. maaliskuuta 2011

Lapsillekin maistuva aamunavaus
Päivämme alkaa kutakuinkin poikkeuksetta paksulla marja/hedelmämehulla, jota myös fruitieksi kutsutaan. Lapsi juo oman lasinsa ilomielin tyhjäksi, kun saa lasiin pillin. (Sitä ennen tahtoi jäädä maisteluksi.) Viime aikoina hän on halunnut mehustaan "pirtelön", joten sekoitan lasissa siihen mukaan banaanijogurttia (n. 0,5 dl). Nuorimmainenkin (pian 1-vuotias) maistelee mehua mielellään.

Mukana on aina banaania, lisäksi heitän mukaan sitä mitä kotoa löytyy. Tällä kertaa (suomalaisia) pakastemansikoita ja -puolukoita, banaani, appelsiinimehua ja vettä.
Määrät vaihtelevat joka kerta, eikä mehu ole ikinä täysin samanlaista.
Silmämääräisesti mehu kolmelle sisältää:
kymmenkunta mansikkaa
1 banaani
0,5 dl puolukoita
lasillinen mehua
vettä sen mukaan, että koostumuksesta tulee helposti juotava.
(Jos haluat smoothien, lisää mukaan veden sijaan maitoa ja/tai juoksevaa jogurttia.)

Mehuun sopivat mango, meloni, suomalaiset (pakaste)marjat, mandariinin tai/ja appelsiinin mehu mukaan puristettuna - mitkä vain mieluisat hedelmät ja marjat.
Ihan kaikkea samaan mehuun ei kannata laittaa. Itse tykkään, kun mehussa on mukana hiukan jotain kirpakkaa tai hapanta.

Passionhedelmä mehussa on ihanaa. Se täytyy lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, eikä siemeniä ole tarkoitus rikkoa terällä. Kevyt pyöräytys vain. Jo yhden ryppyisen hedelmän sisältö antaa juomaan mahtavasti makua. Lisään vain aikuisten mehuun, lapselle maku on liian tymäkkä.

Jos mukaan ei tule pakastemarjoja, lisään jääpaloja. Mehu on parasta kylmänä.

Surauta blenderillä tasaiseksi, jaa laseihin ja nauti välittömästi.

Vinkvink! Blenderi ja lasit kannattaa huuhtoa heti mehun valmistamisen ja nauttimisen jälkeen, sillä mehujälkiä on piinallista irrotella niiden kuivuttua kiinni.

Ei kommentteja: