keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Mansikkainen Brita-kakku





Näihin aikoihin alkaa olla aika tehdä kesän ensimmäinen mansikkakakku.

Reseptin olen bongannut aikoinaan Yhteishyvä-lehdestä, raparperisena versiona.

Mansikka-Brita
9 annosta

Pohja:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi ja lisää mukaan keltuaiset yksitellen.
Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa margariinivaahtoon.
Levita seos uunipellille leivinpaperin päälle.

Pinnalle:
3 valkuaista
2 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokerit vähitellen edelleen vatkaten.

Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle.
Paista 175°C, 20-30 min. kunnes marenki on vaaleanruskeaa ja rapeaa ja pohja kypsä.


Täyte:
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 tl vaniljasokeria
n. 0,5 dl sokeria
500 g mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi (supermansikkaista saat, kun käytät mansikkakermaa) ja lisää sokerit edelleen vatkaten.
Huuhdo mansikat, poista kannat ja viipaloi.

Kokoa kakku:
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta toinen levy kakkuvadille ja lisää päälle kermavaahto ja viipaloidut mansikat. Nosta toinen kakkulevy isojen lastojen avulla mansikoilla peitetyn levyn päälle. (Kuvan kakku on kolmikerroksinen.)

Tarjoile pikimiten.

Ei kommentteja: