sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

We come in peace!Isompi täytti jo viisi ja pienemmällekin tulee viikon sisään jo kaksi vuotta täyteen. Ihmeellistä on vierestä seurata kummankin kehitystä ja ajatuksenjuoksua. Ihanat, tomerat poikani!

Juhlissa oli epävirallinen avaruusteema ja suunnittelimme yhdessä sankarin kanssa syntymäpäiväkakun teemaan sopivaksi - marssilaiset punaisella planeetalla. Juu-u – Pinkkihän siitä tuli, vaikka punaista väriä kerman sekaan loruttelinkin puoli putelia. Onneksi poika ei vielä osaa väreistä ärsyyntyä, toivottavasti ikinä osaakaan. Pinkki on kiva väri siinä missä kaikki muutkin.

Iso manoffee-kakku

Pohja:
400 g Digestive-keksejä
200 g voita/margariinia

Murskaa keksit muruksi ja sulata voi. Sekoita ja painele vuoan pohjalle tiiviisti. Laita viileään. Tein pohjan jo juhlia edeltävänä iltana.

Täyte:
2 prk toffeeta kondensoidusta maidosta.
Ostin kaupasta valmiina. Voi myös keitellä purkkeja itse kolmisen tuntia. Ohjeita siihen on netti pullollaan.

Levitä pohjan päälle.

Viipaloi noin rasiallinen mansikoita, jätä koristeeksi osa. Levitä viipaleet toffeen päälle.

Kuorrute:
4-5 dl kuohukermaa
1-2 dl turkkilaista jogurttia
tomusokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan
muutama tippa (tai puoli purkkia) elintarvikeväriä
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon sokerit, jogurtti ja väri ja sekoita.

Levitä kakun päälle ja koristele mansikoilla.
Mansikat saivat marssilaisen ilmeen suklaastörsseleillä. Reikä silmien kohdille vaikka tulitikulla ja strösselit painetaan kevyesti reikiin. Kakun reunoille levittelin tähtipölyä.

Ensi kerralla teen kakun piirakkavuokaan, sillä kerma alkoi valua yli kaikkien reunojen hetken aikaa huoneenolämmössä oltuaan... Mutta hei, hyvin upposi juhlaväkeen rupsahtaneesta ulkomuodosta huolimatta ja se lienee pääasia. :)

Ei kommentteja: