maanantai 20. joulukuuta 2010

Nameja herkkusuille


Muistan lapsuudesta suklaiset riisimuropallerot, joita tehtiin yhdessä äidin kanssa. Olin jo melkein menossa ostamaan kookosrasvaa, kun löysin Yhteishyvän sivuilta vähän erilaisen ja helpon kuuloisen reseptin riisimurokaramellien tekoon. Poikani suorastaan hyrisi ihmetyksestä ja tyytyväisyydestä, kun sai maistaa ensimmäistä. Melkoisia herkkupaloja ovat.

Riisimurotryffelit

Määrä: Reseptin mukaan 30 kpl. Itse tein pieniin karamellivuokiin sopivia palleroita, joten niitä taisi tulla reilu 40 kpl.

50 g margariinia
90 g vaahtokarkkeja
6 dl riisimuroja
Pinnalle
200 g tummaa suklaata

Sulata kattilassa margariini ja vaahtokarkit. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon riisimurot. Anna jäähtyä hetki, kunnes pystyt käsittelemään massaa. Pieni teelusikkakoko vaikeutti pallojen muotoilua, isompia on varmaan helpompi tehdä. Kuumana massa levisi käsiin tahmeiksi rihmoiksi ja irtomuroiksi, pikkuisen jäähtyneenä sain kokkareet pysymään paremmin koossa.

Pyörittele massasta pieniä palleroita. Kannattaa olla nopea, sillä kovettunutta massaa ei enää muotoilla muuten kuin lohkomalla.

Sulata suklaa mikrossa. (Paloittele pienemmiksi paloiksi ja sulata lautasella mikrosi tehojen mukaan pari minuuttia. Muista sekoittaa sulatuksen välillä, ettei kärähdä.) Pyörittele namut sulassa suklaassa haarukan tai grillitikun avulla ja siirrä ritilän tai leivinpaperin päälle kuivumaan.
Herkuttele.

Ei kommentteja: