maanantai 13. joulukuuta 2010

Kermakaramelleja



Poristelin hellalla annoksen kermakaramelleja viemisiksi entisille työkavereille. Maistoin pari palaa herkkua iltamyöhällä ja pääsin nukkumaan vasta puoli kahden maissa. Kannattaa harkita tarkkaan milloin maistaa sokeripommia...

Resepti on helppo ja perusraaka-aineista, mutta aikaa vievä siinä mielessä, ettei kuumaa sokerilientä saa jättää hetkeksikään valvomatta. Ohje on vuoden 2009 Kotivinkki Jouluherkut -lehdestä.

Fudget
5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
1/8 tl etikkaa
100 g voita
1 tl vaniljasokeria

• Sekoita kattilassa sokeri, maito ja etikka.
• Keitä varovasti, kunnes seos alkaa sakeentua ja muuttuu vaaleanruskeaksi. (Tässä meni lähes tunti. Sakeentumista en juuri havainnut, joten lopetin keittelyn, kun väri näytti sopivalta) Seos kuohahtaa helposti ja on todella kuumaa, joten vahdi vieressä.
• Nosta kattila levyltä.
• Sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri. Vatkaa puuhaarukalla, kunnes seos on jäykähköä.
• Kaada seos voideltuun vuokaan. Anna jähmettyä hetki ja merkitse palojen leikkauskohdat veitsellä.
• Anna massan jähmettyä kokonaan ja murra tai leikkaa paloiksi.

Matkaani on vuosien mittaan tarttunut monenlaista lasilautasta kirppareilta, ja ne ovat omiaan tällaisille pikkuviemisille. Sellofaania pintaan, rusetti kylkeen ja joululahja on valmis.

Ei kommentteja: