torstai 13. maaliskuuta 2014

Lasten farkkujen suurpiirteinen tuunausCoolithan ne ovat, reiät farkkujen polvissa, mutta kintut palelevat vielä välillä täällä Hollannin tuulissa. Isomman lapsen housut hajoavat polvista vääjäämättä. Nyt niitä oli kertynyt jo ihan pinoksi, joten pistin parit housut uusiksi. Yhdet farkut katkaisin rennoiksi shortseiksi lahkeita huolittelematta, toisista tein kuvissa näkyvän yhdistelmän.

Kapeita farkkuja on vaikea saada mitenkään väännettyä ompelukoneeseen (minä en ainakaan osaa), että voisi paikata pelkästään polvet, joten leikkasin lahkeet reippaasti poikki ja lisäsin toisten housujen lahkeista raidat polvien kohdalle.Jos haluat kokeilla samaa, niin tee näin:
Leikkaa tuunattavien housujen lahkeet poikki reiän yläpuolelta - tai lahje, jos haluat korjata vain toisen housunpuntin. Tein viipaleista selvästi erimittaiset, koska en halunnut tehdä millimetrin tarkkaa työtä kohdistusten kanssa.
Leikkaa toisten HUOM! yhtä leveiden tai leveämpilahkeisten housujen lahkeesta kaitale. (Kangas on polvien alapuolella yleensä kaikkein parhaimmassa kunnossa)
Leikkaa sauma auki ja ompele kaitale renkaaksi korjattavien housujen lahkeenleveyden mukaan.
Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele suora ommel lahkeen ympäri.
Ompele sitten housujen entinen lahje kiinni uuteen kaitaleeseen oikeat puolet vastakkain.
Sommittele ja leikkaa toisen lahkeen palat jo ommellun lahkeen pituuteen (muista saumanvarat!) ennen ompelua ja toista.

Kaitaleiden avulla hoitui samalla myös lahkeiden kevyt pidennys. Suunnittelin vielä toistenkin raitojen lisäystä, mutta kun housujen omistaja oli sitä mieltä, että tuunaukseni ei kelpaa ollenkaan (niin käy joskus), niin housut periytyivät kovaa vauhtia kasvavalle pikkuveljelle, joka veti ne jalkaan samointein.


Farkkujen uusi, iloinen omistaja.

2 kommenttia:

Kerttu kirjoitti...

Housun polven saa korjattua kapeissakin kun ratkoo sivusaumasta (tai sisäsaumasta siitä kummassa ei ole tikkauksia päällä) pätkänmatkaa auki sitten saa runtattua paininjalan alle ja se aukon ompelu umpeen sitten lopuksi vain.

Ilonpilkkuja kirjoitti...

Eipä ole tullut mieleen. Kiitos vinkistä! :)