torstai 13. maaliskuuta 2014

Ensiapu tuoreen leivän tuskaan



Löysin tämän sämpyläreseptin Wicket sweet kitchen -blogista ja olen tehnyt niitä jo monen monta kertaa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Sämpylät ovat niin nopeat valmistaa, että ne tekee lähestulkoon samassa ajassa kuin aamupuuronkin.
Resepti on myös helposti muokattavissa omaan makuun sopivaksi. Oma luottoreseptini menee näin:

Nopeat sämpylät ilman kohotusta

Laita ihan ensiksi uuni lämpenemään 200-225°C asteeseen.

4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
n. 1 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
2,5 dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vesi ja sekoita.
Nostele lusikalla palleroita pellille, leivinpaperin päälle. Keskimäärin niitä tulee 8 kpl.
Paista n. 20 minuuttia, uunisi tehosta riippuen.

Seassa oleva juustoraaste antaa vähän väriä muuten värittömään sämpylään. Sämpylä on päältä rapsakka ja sisältä mukavan pehmeä. Luin, että ne voi myös pakastaa, mutta kyllä nämä niin nopeasti katoavat meidän pöydästä, ettei tule koskaan semmoista testattua.

Ei kommentteja: