torstai 6. helmikuuta 2014

Runebergin tortut ilman mantelia



Meinasin, etten tätä sivustoa enää päivittele ollenkaan, mutta niinhän se vaan taas inspis iski pitkästä aikaa.

Tein nuorimmaisen kanssa eilen Runebergin torttuja pienen satsin. Hyvin maistui, eivätkä kaivanneet ylimääräistä kostutusta ollenkaan - tosin ne syötiinkin melkein heti.

Runebergin tortut 8 kpl

100 g voita (pehmittelin vähän liikaa mikrossa, kun unohdin ottaa huoneenlämpöön ajoissa.)
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
4 viipaletta näkkileipää (vaalea koulunäkki sopii hyvin.) murskattuna = 1,5 dl murua
1 piparkakku murskattuna
1 tl leivinjauhetta

Koristeluun vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutetta.

Paloittele näkkileipä ja pipari muovipussiin ja vetele päältä kaulimella, kunnes ne murskaantuvat jauhoksi ja muruiksi. Pienet sattumat eivät haittaa ollenkaan, niistä jää leivokseen mukavasti suutuntumaa.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Vatkaa sekaan kananmuna.
Yhdistä kuivat aineet, lisää taikinaan ja sekoita.
Jaa taikina vuokiin ja paista 200°C n. 10 min.

Anna jäähtyä.
Koristele vadelmahillolla.

Tomusokerikuorrute:
reilu 0,5 dl tomusokeria
sitruunamehua (mielellään suoraan sitruunasta puristettuna)
Lisää tomusokeriin sitruunamehua vähitellen, kunnos seos on sopivan notkeaa.
Pursota/valuta teelusikan avulla leivosten päälle.

Rasva meni mikrossa vähän liiankin lötröksi. En saanut kummoista vaahtoa aikaiseksi sokerin kanssa ja leivoksia saatiin 8 kpl. Jos jaksat kuohkeaksi vaahdottaa, niin riittänee useampaankin - muista vaan ottaa rasva ajoissa huoneenlämpöön.
Kuorrute sai suun napsumaan. Sitruunamehu antoi sille sopivasti potkua.

Ystävänpäivä on kohta täällä! Jos sinulla on tapana antaa omalle kullalle pieni lahja, niin sen voi kääräistä vaikka suunnittelemaani rakkauspaperiin. Tulosta se täältä.

Ei kommentteja: