perjantai 31. toukokuuta 2019

Maidottomat amerikkalaiset pannukakut





Tällä reseptillä valmistat paksut amerikkaistyyliset pannukakut. (n. 18 kpl pientä pannukakkua)

2 kananmunaa
250 g kookosjogurttia (tai muuta kasvipohjaista jogurttia)
0,5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl ruokosokeria/vaahtersiirappia/hunajaa
1 tl vaniljaesanssia

Laita lettupannu kuumenemaan keskilämmölle. Taikina valmistuu nopeasti ja pääset paistamaan pannukakut heti taikinan valmistuttua.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki.
Lisää nesteet: kookosjogurtti ja vesi ja vatkaa sekaisin.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita munaseoksen joukkoon.
Lisää halutessasi vaniljaesanssia ja sekoita.

Paista pannukakut tarttumattomaksi pinnoitetulla pannulla keskilämmöllä.

Jogurtin ja veden suhde ei ole niin tarkka. Lisään yleensä tilkan vettä, vaikka pelkkä jogurttikin riittäisi. Kunhan nesteiden yhteismäärä on tuo 300 g.
Samoin on kaurahiutaleiden ja vehnäjauhon kanssa. Voit kokeilla mukaan myös muita hiutaleita ja jauhoja. Jos löydät mahtavan yhdistelmän, niin jätä ihmeessä kommentti!

P.S. Unohdin näistä rasvan kokonaan ja paistuivat sen verran hyvin, että eipä tämä resepti näemmä öljyä tai voita kaivannutkaan. Ainoastaan hyvän pannun, johon ei jää mikään kiinni. Paistamisvaiheessa kannattaa olla tarkkana, ettei pannu kuumene liikaa ja pannarit kärähdä.


Kun pannukakkujen pinta näyttää tältä, on ne aika kääntää.

Ei kommentteja: