perjantai 16. syyskuuta 2011

Kuivahtaneesta leivästä jälkkäri
Olen tehnyt leipävanukasta pari kertaa aiemmin ja nyt lähdin vähän säveltämään. Laitoin kokeeksi kastikkeeseen puoli purkillista karamellisoitua maitotiivistettä ja jätin sokerin pois. Leipänä olen käyttänyt sitä mitä sattuu olemaan. Kuiva pullakin käy.

Pinnalta vähän kärtsähti (eikä tullut hyvää kuvaa lopputuotteesta), mutta maku oli toffeinen ja makeampi kuin kuvan (alla) ohjeen mukaan tehty. Minun makuuni vähän liiankin imelä, mutta lapsille maistui kyllä. Opittua: rusinat, kuivatut hedelmäpalat tai pähkinät antavat mukavasti suutuntumaa, joten jotain sellaista kannattaa lisätä leipäviipaleiden väliin.

LeipävanukasVoitele vuoka. Leikkaa kuivahtanut leipä viipaleiksi ja sitten kolmioiksi. Voitele reilusti voilla ja asettele vuokaan voipuoli ylöspäin. Lisää väleihin kanelia (ja rusinoita).
Lämmitä maito, älä kiehuta. Lisää lämpimään maitoon karamellisoitu maitotiiviste ja sekoita.
Vatkaa munat ja sekoita joukkoon maitoseos. Kaada vuokaan leipäpalojen päälle. (Ripottele pinnalle sokeria ja muskottipähkinää) Anna levätä 30 min. Paista uunissa 200 °C, 30-40 min, kunnes pinta on kullanruskea.

Tarjoile sellaisenaan hieman jäähtyneenä kahvin tai teen seurana tai vaikka lopun karamellitiivisteen ja jäätelön kera.

Ei kommentteja: