torstai 29. marraskuuta 2012

JoulukorttipajaOi kuusipuu, oi kuusipuu, tänä vuonna sukellat sä kuoreen!

Ainekset:
Paksua huopaa (Tiimarista löytyvät "arkit" ovat n. A4-kokoa), paljetteja, pieniä kulkusia ja vihreää narua. Tervehdyskortteihin kartonkia (esim. kotoa löytyviä jämäpaloja). Lisäksi tarvitset neulan ja lankaa, sakset, tussin ja rei'ittimen.

Tee näin
Leikkaa huopa pitkittäin kahtia ja sitten kolmioiksi. Omieni kanta on 7 cm, joten yhdestä A4-palasta syntyi 12 kuusta. (Reunan jämäpaloista voi lasten kanssa askarrella vaikka heijastimia tai avaimenperiä.)

Ompele ensin kulkunen kuusen kärkeen.
Kuljeta neula ja lanka huovan sisällä ja kiinnitä paljetit kuusen molemmille puolille haluamaasi kohtiin. Päättele langanpäät kuusen alareunaan.

Leikkaa ja rei'itä kortit, kirjoita viestit ja somista.

Solmi ripustuslanka kulkusen juureen ja lisää kortti naruun ennen kuin solmit päät kiinni.

Mukavaa joulun odotusta!

2 kommenttia:

eilen tänään huomenna kirjoitti...

Ollaanpas sitä taas ahkeroitu! Tunnen vähän paineita lähettää lapsesta jouluksi kuvan kaikille, mutta tunnen myös itseni niin hyvin, että 99% varmuudella _ei tule tapahtumaan. Kaikki valokuva-asiat on retuperällä muutenkin. On vaan blo jossa muutama arkikuva säilössä. Varmuuskopiot pitäis ottaa kaikista miljoonista ja viedä vähintään pankkiholviin!

Ilonpilkkuja kirjoitti...

Lapset ovat jänniä malleja. Kokeile ainakin ottaa joulukuva, se on sekä kivaa että hermoja raastavaa. :)

Meillä on ihan sama ongelma, kuvia tuhansittain... Pitäisi teettää paperikuvia ja arkistoida ainakin kuvahelmet varmaan talteen.