tiistai 19. helmikuuta 2013

Melkoinen soppa


Tässä pannu alkaa olla taas kuosissaan.


Kahden kupin espressopannulleni kävi kökköisesti. Löysin sen reissulta palatessani kauttaaltaan tummanharmaan mömmön peitossa ja käyttökelvottomana. (Siivousintoinen puoliskoni oli heittänyt sen vaikutusta tietämättä astianpesukoneeseen.)

Kaikki keinot käyttöön siis:

I: etikkaa ja vettä
Keitin kattilalllisen vettä, johon lisäsin ensin 2 rkl etikkaa. Uitin pannun osia siinä 10-15 minuuttia kerrallaan.
Pyyhin välillä irtoavat möhnät talouspaperiin ja laitoin uudelle kierrokselle.

II: etikkaa ja vettä + sitruunaa
Minulla oli semmoinen reilu puolikas sitruunaa, jonka mehua puristin puhdistuskattilaan ja sitten heitin sinne kuorenkin hedelmälihoineen.
Pannu alkoi kirkastua selvästi.

Bonus: etikkaa ja vettä, sitruunaa + tomaatti
Soppa sakeammaksi!
Viipaloin sekaan vielä tomaatin. Ja keittelin lisää. :)
Tomaattivihjeen löysin googlettemalla. Sen tehosta en tiedä, mutta tulipa sekaan heitettyä sekin.

En laskenut keittokertoja, mutta veikkaisin, että toistin toimenpiteen 5-6 kertaa.
Kattilani on aika pieni, joten siihen mahtui vain puolikas pannusta kerrallaan. Kiehuttelin siis vuoroin ala- ja yläosaa. Välillä huuhdoin osat ja pyyhin ne kuivaksi talouspaperilla. Pyyhkeet kannattaa tässä unohtaa, ellet halua niihin pysyvää tummaa läikitystä.
Toistin toimenpidettä, kunnes möhnää ei enää irronnut ja kannu näytti kirkastuneen.

Ekat testikahvit heitin viemäriin ennenkuin uskalsin tehdä juotavan setin.

Kaikkein helpoimmalla pääset, kun ET työnnä pannuasi astianpesukoneeseen ja peset sen käsin heti käytön jälkeen.

Ei kommentteja: