maanantai 17. tammikuuta 2011

Tosi paksut pannukakut




Nämä todellakin ovat pannuKAKKUJA. Korkeita, ilmavia ja ihania. Resepti niihin ja sitruunavaahtoon löytyy Koti ja keittiö -lehden sivuilta. (Tämä linkki ei enää näemmä toimi suoraan, joten olen lisännyt reseptin mukaan postaukseen.)

Hankin aikaa sitten alesta valtavan lettupannun. Ajattelin, että tällähän saa kasan lettuja nopeasti. Tajusin vasta kotona, että suurin levyni on huomattavasti pienempi kuin 7 letun pannu... Mainiosti se on toiminut, kunhan kuumennan sen ensin hyvin ja liikuttelen aina välillä paiston aikana.

Muokkasin reseptiä hieman. Kermaviilin korvasin turkkilaisella jogurtilla (partaäijä ♥) ja voin sijaan käytin rypsiöljyä. Se ei varmasti kevennä pannukakkuja noin kaiken kaikkiaan, mutta korvaan usein voin kasviöljyllä.

Pienet ja paksut pannukakut

Vispaa kulhossa sekaisin:
2 munaa
200 g kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1 dl maitoa

Yhdistä kuivat aineet keskenään:
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

2 rkl voisulaa tai kasvisöjyä

Lisää munaseokseen ja sekoita. Lisää vielä voisula tai öljy ja sekoita. (Vinkki: Sulatat voin kätevästi lettupannulla, kun lämmittelet sitä sopivaan paistolämpötilaan.)

Maltti on valttia paistolämpötilan kanssa, sillä sokeri palaa herkästi.



Sitruunavaahdosta tuli sitruskinuski näillä aineksilla:
75 g margariinia
100 g fariinisokeria
2/3 dl sitruunamehua
2 munaa

P.S. Pannukakut ovat loistavia myös turkkilaisen jogurtin ja hunajan kera. Aah ja nam.

Ei kommentteja: