sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Vesivärihommia
Tulin akvarellitiiviskurssilta hiljaiseen kotiin. Yleensä iltapäivästä tähän aikaan on kotona hurja vilske. Mukavaa, että rauhallinen päiväni jatkuu vielä hetken.

Opin kurssilla paljon uutta. Mullistavin opetus oli, että akverellipaperia ei tarvitse pingottaa, vaan sen voi kostuttaa pleksin päällä perusteellisesti molemmin puolin (Suihkuta, anna levätä muutama minuutti, käännä, suihkuta, anna levätä. Toista 3 kertaa.), kunnes se ei enää kupruile ja maalaamisen voi hoidella siinä pleksin päällä. Paperi pysyy siinä tiiviisti, eikä karkaa mihinkään, vaikka maalaisi pystyasennossa. Mahtavaa! Lähden ensi viikolla pleksiostoksille!

Uutta opittua oli myös odottelu. Kun yksi kerros on maalattu, odotetaan kunnes pinta kuivuu seuraavaa värikerrosta varten. Työn alla oli eilen yhtä aikaisesti 6 harjoitelmaa ja tänään kaksi hieman suurempaa työtä. Eipä niistä kummoisia vielä tullut (siksi en näytä niistä kokonaiskuvia lainkaan...), mutta inspiraation tulva on valtaisa!

Jälleen kerran kävi niin, että varovaise(hko)n alun jälkeen iskin kaikki värit kehiin, enkä suinkaan pienesti ja sievästi. Mutta näin meillä - ekspressionismillä mennään.

Ei kommentteja: