perjantai 11. helmikuuta 2011

Akvarellauksen aakkosiaLapsuudenkodista löytyi akryylilevyä ja lasiakin akvarellikokeiluihin. Heti hommiin keittiön pöydän ääreen! Tässä siis yksityiskohtaisempaa ohjeistusta viikonloppukurssilla oppimaani tekniikkaan.
Aseta akvarellipaperi levyn (akryyliä tai lasia) päälle (tässä Hahnemuhle 265 g/m2) ja sumuttele suihkepullosta kunnon vesikerros paperille. Anna levätä lätäkössä vähintään 3 min. Käännä paperi ja sumuttele taas likomäräksi. Anna paperin taas liota kunnolla. Toista käsittely vähintään 3 kertaa, kunnes paperi ei enää kupruile ja lepää tiiviisti levyn pinnalle.Nosta levy pystyasentoon ja anna ylimääräisen veden valua pois. Voit myös levittää talouspaperia paperin päälle ja painella pintaa kevyesti kuivaksi. Älä hankaa!Maalaa kuvaa vaaleimmista sävyistä alkaen ja käytä runsaasti vettä. Tässä vaiheessa pitää tietää mitkä kohdat jäävät valkeiksi (kirkkaimmat valokohdat), ettei niitä tarvitse kaivaa paperista esiin myöhemmin.
Anna värikerroksen kuivahtaa kunnolla niin lopputuloksesta tulee vesivärimäisen kevyt, eivätkä valokohdat ja raikkaat värit menetä loistoaan.

Jos ja kun paperi auttamatta kuivahtelee ja alkaa kupruilla kaiken odottamisen lomassa, niin sumuttele vettä paperin taustaan ja alle levyn pinnalle. Painele kevyesti, kunnes paperi taas oikenee.

Tähän kokeiluun tuli 5 värikerrosta ja aikaa vierähti kokonainen päivä värikerroksia kuivatellessa ja muutakin puuhaillessa.

Ei kommentteja: