tiistai 8. helmikuuta 2011

Ihan helppo kauluriOlen aina mieluummin virkannut kuin neulonut. Toissa vuonna opin äidin neuvoilla neulomaan kantapään ja sukkia onkin sen jälkeen syntynyt useampi pari ja lapasia pikku käsiin siinä ohessa. Lasten juttuja on kiva neuloa, kun ne valmistuvat niin nopeasti.

Miten lienenkin osannut pitää helmineuletta - tuota kuvioneuleen yksinkertaisinta muotoa - vaikeana? Eihän se ole kuin oikeaa ja nurjaa vuorotellen ja seuraavalla kerroksella sama toisessa järjestyksessä. Varsinainen ahaa-elämys...

Löysin (trikookudetta metsästäessäni) ihanan, monisävyisen Menita Trend-langan ja tein kaulurin neljästä 50 g kerästä, nro 10 pyöröpuikoilla ja pelätyllä helmineuleella. Ohje on Novita syksy 2010 -lehdestä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten kaunista lankaa!
Seuraavaksi sitten kaksinkertainen helmineule: 2 kerrosta 2 o 2 n samaan kohtaan ja sitten seuraavilla eri kohtiin. Ruudukkoa! Kuin taikaa :)

Ilonpilkkuja kirjoitti...

Niinpä! Tuota lankaa ei yksinkertaisesti voinut jättää ale (!!!) -laatikkoon. :D Lisäksi siinä on niin paljon mun vaatteiden sävyjä, että sopii melkein kaiken kanssa. Tosi yksinkertaisillakin keinoilla saa hienoa neulepintaa. Aina oppii uutta.